bobines de cinema

Perquè hauria d’escollir el cinema en català per als meus fills?

Per començar, pot ser un complement perfecte per a l’escola, ja que permet millorar la comprensió de la llengua.

Pot servir-nos de empenta definitiva a aquest aprenentatge, ja que els facilita el procés, i serveix per motivar-los i exemplificar en context i en situacions de la vida quotidiana.

A través de cinema es poden adquirir més fàcilment la competència lingüística, discursiva, estratègica, sociolingüística i sociocultural, i també afectiva, ja que augmenta la seva motivació. Aporta no només elements lingüístics sinó també socioculturals, essencials en l’aprenentatge d’un idioma

Com s’ha pogut comprovar, els aspectes als quals se’ls dóna més importància són la fonètica i el lèxic, sense oblidar la rellevància de la imatge i el llenguatge no verbal, entre moltes destreses, que faciliten l’aprenentatge de la llengua objecte

I com accedeixo al cinema en català infantil?

A diversos cinemes de catalunya podreu trobar el CINC (Cinema Infantil en Català), una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per augmentar l’oferta i consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Aquesta potencia el consum de pel·lícules en català amb un ampli ventall de films de reestrena, a preus baixos i reduïts (sobre uns 4 €), i suposa una bona oportunitat perquè els infants puguin gaudir d’una oferta de cinema infantil de qualitat, en català i a prop.

El passat 2019 va començar l’any amb 160 projeccions a 33 localitats de Catalunya i 2 de la Franja de Ponent. Els films més programats van ser En Ralph destrueix Internet, Smallfoot i Spider-Man. L’any 2018, més de 23.000 espectadors van assistir a les sessions del CINC. 

Política Lingüística impulsa el CINC per estendre l’oferta i el consum de cinema en català. Totes les pel·lícules del CINC s’han doblat amb el suport de la Política Lingüística.

El programa estrena aquest any nova imatge promocional i eslògan: “CINC: cinema infantil en català. Sentiràs com t’agrada”. El nou disseny utilitza colors primaris (el blau i el groc) i se centra en el personatge d’una nena amb un megàfon de directora.

El CINC té la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, ajuntaments i consells comarcals i arriba a les localitats següents:

A continuació us deixem la seva web, on podreu trobar les pel·lícules, on es projecten, els horaris i preus. A més a més, hi ha recollides les pel·lícules i sèries en català, i aplicacions on trobar-les. Al igual que les últimes notícies del cinema en català i quines són les novetats en pel·lícules traduïdes al català.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *