mans unides peces de colors al fons

A aquest post us mostrarem com els jocs poden ajudar a ensenyar als vostres fills mentre aprenen divertint-se. D’aquesta manera podem ajudar a potenciar habilitats, coneixements i actituds. Perquè jugant, sempre s’aprèn alguna cosa.

El joc ens permet captar i mantenir l’atenció dels nostre fills, motivant-los des del seu entorn natural com és jugar. Per això hem d’aprofitar allò que més els agrada fer i més felicitat els aporta per tal d’adaptar-ho al que els volem ensenyar.

Ens permet provar, experimentar, transformar, crear i construir.

APRENDRE DELS ERRORS I PRENDRE DECISIONS

Permet aprendre de forma pràctica, oferint l’oportunitat als nens de no tenir por d’equivocar-se i que aprenguin dels seus errors, desenfadada i naturalment. Millora la seva autoestima, al fomentar la confiança en un mateix i disminuir la por a fallar o perdre. Tambè els facilitarà la presa de decisions al seu dia a dia, i a solucionar situacions complicades.

Per tot això, és ideal per reforçar el que s’ha après teoricament d’una manera pràctica.

DESENVOLUPAMENT COGNITIU

Es produeix quan han recordar, pensar, comprendre, associar conceptes i reflexionar sobre l’après al solucionar alguna situació del joc, estimulant-los la concentració, la memòria, la imaginació, la creativitat, el raonament lògic, la satisfacció, l’autocontrol, les habilitats comunicatives i socials i, augmenta la motivació i la responsabilitat.

Si utilitzem jocs amb els interessos dels nostres fills, els serà molt més motivador i atractiu, fent que la concentració i atenció augmentin.

DESENVOLUPAMENT AFECTIU

Promou les relacions i facilita la interacció entre els companys, estimulant el companyerisme i el treball en equip.

Alhora impulsa la satisfacció, l’autocontrol, fomenta les habilitats socials, de resolució de conflictes, comunicatives i augmenta la motivació i la responsabilitat. També ajuda a la pèrdua de la vergonya i a que els més petits elaborin estratègies per assolir els seus objectius, com pot ser guanyar.

Com al jugar cal conèixer i complir normes, afavoreix el respecte i la consciència de que cal cooperar per aconseguir una meta.

PROPORCIONA FELICITAT I AUGMENTA LA CREATIVITAT

L’aprenentatge és molt més senzill per a una persona contenta i relaxada, per això els jocs són ideals, perquè predisposen als nostres fills a aprendre.

Jugant els nens creen, descobreixen i imaginen; viuen experiències a partir del seu propi món de fantasia, barrejant fets de la vida real i transformant-los, per tal de desconnectar i oblidar per un moment les frustracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *